HAPPY NEW YEAR!!! (ingmar, vivian en luitsen)
Hier weer eens een berichtje vanuit de andere kant van de wereld.
Dit keer niet geschreven door Luitsen maar door Vivian.
ALLERSEERST ALLEMAAL EEN GELUKKKIG NIEUWJAAR GEWENST EEN GEZOND 2009!!
Inmiddels zijn Ingmar en ik alweer twee weken in Australie. Luitsen is een goede tourguide en het is erg gezellig. We hebben een strak programma maar daardoor zien we wel veel in korte tijd.
Vanuit Cairns zijn we de eerste tour gaan doen, duiken op het Great Barrier Reef. Wij kregen een introductie duik en Luitsen zat in een aparte groep omdat hij een certificaat heeft. De onderwaterwereld is hier super mooi, we zijn zo'n 10 meter diep geweest. Na het duiken hebben we ook nog gesnorkeld en foto's gemaakt met een onderwater camera.
Na een paar dagen zijn we richting het zuiden gereden. Onderweg zijn we gestopt bij watervallen. Bij eentje moest je 3,5 km lopen door een regenwoud en daarna kwam je uit bij een hele mooie waterval waar we met zn drietjes gezwommen hebben.
De tweede tour was op een zeilboot naar de Whitsunday Islands. Luitsen is niet meegegaan omdat hij de whitsunday islands eerder al gezien heeft. We hebben twee dagen met een kleine groep gezeild, gesnorkeld en uitgerust. De crew viel helaas een beetje tegen, het enthousiasme straalden er niet echt van af en ze waren meer met zichzelf bezig dan met ons. Daarentegen was de omgeving super, wat wil je met alleen maar witte stranden, blauwe zee, duinen etc.
We overnachten vaak op campings of National Parks. Het was de eerste dagen erg wennen door het onverwachte bezoek van een kakkerlak of kikker. En in een national park heb je geen licht dus dat is nogal improviseren met koken. Veel dingen zijn echt beter geregeld dat in NL, bijv een bbq aan de kant van de weg en gratis koffie/thee.
Op kerstavond zijn we aangekomen in Noosa. Dat is een mooie kustplaatsje met veel boten. Natuurlijk waren alle hostels en campingplaatsen vol geboekt dus hebben we illegaal op een parkeerplaats geslapen. De eerste kerstdag hadden we eindelijk een dag niks dus toen zijn we gaan wandelen en picknicken aan de kust. Daarna zijn we doorgereden richting het zuiden, vlakbij Gympie waar we ons kerstdiner genuttigd hebben. Ingmar had het voorgerecht gemaakt, Luitsen het hoofdgerecht en ik het nagerecht, dat was erg gezellig en ook wel raar met 30 graden.
Tweede kerstdag zijn we de tour gaan op Frasier Island. Dat is het grootste zandeiland van de wereld. We zijn twee dagen met een 4 wheel drive gaan touren over de stranden. We hebben gewandeld door een regenwoud en ‘s avonds over het strand waar dingo's en slangen te zien waren. We zijn op plaatsen gaan zwemmen die erg bijzonder zijn. Een daarvan was een warm regenwaterbad met zand dat je huid helemaal reinigt en de champaigne pool. De champaigne pool is een klein meertje vlak achter de zee waar zeewater in stroomt door golven die over de rotsten heen slaan, dat geeft het effect van champagne. Daarnaast hebben een aangespoelt schip gezien uit de jaren '30.
Na de tour zijn we richting Byron Bay gereden. Onderweg begon het bij Brisbane heel hard te regenen! ‘S avonds hebben we aan de kant van de snelweg geslapen wat niet erg een succes was door het lawaai. De volgende dag zijn we gaan winkelen in Byron Bay en hebben we gezwommen in de zee met erg hoge golven.
Inmiddels zitten we in een hostel vlakbij Springwood, naast Sydney. Gisteravond hebben we oudjaarsavond gevierd in Sydney. S'middags eerst even gewinkeld en in een park gelegen en daarna richting de Botanic Gardens. De bedoeling was dat we gingen zitten op een plaats waar je uitzicht hebt op de Harbour Bridge en het Opera House maar dat dachten meer mensen. We hebben 3 uur in de rij gestaan en zaten uiteindelijk bij de 20.000 mensen die naar binnen mochten want vol is vol! Het wachten was echt de moeite waard want het vuurwerk was heel mooi en we hadden een goed zicht.
De komende dagen gaan we veel zien van de Blue Mountains en daarna weer naar Sydney.
Liefs, Ingmar en Vivian