Luitsen.reismee.nl

weer thuis

Hallo allemaal!!!

Na bijna een vol jaar (op 6 dagen na) ben ik gister om 11 uur op schiphol aangekomen. Het voelt erg goed om weer thuis te zijn! Mijn ontvangst was super!

Ik kijk er naar uit weer iedereen te zien en mijn verhalen te delen al heb ik dat via deze website ook al aardig gedaan denk ik. Maar tog het zelf vertellen is leuker!!! Ik ga aussie erg missen! helemaal na mijn laatste 2 weken in perth. In deze 2 weken had ik een prive kamer (nog even lekker genieten dacht ik) en vele vrienden die ik allemaal al kenden voordat ik in perth aan kwam. Het was bijna een thuis gevoel......

Mocht je me willen zien of spreken mijn oude vertrouwde nummer gebruik ik weer 0612924326

Mijn terugblik op aussie is voor mij een jaar dat ik nooit zal vergeten, een jaar waarin erg veel geleerd, meegemaakt, beleefd, gezien, gedaan enz enz enz..... In mijn hele leven denk ik niet dat 1 jaar zoveel invloed op me heeft gehad. Het was een geweldig jaar. Maar tog denk ik niet dat in snel nog een keer weg zou gaan voor een jaar. Want ook ben ik erachter gekomen dat een jaar reizen erg lang is familie en vrienden heb ik super gemist. Alle dingen die ik gezien heb waren erg speciaal en nieuw voor mij. Maar tog werden de meeste dingen na een paar maanden reizen 'saai' en niet zointeressantmeer. Je ziet zo veel eniederekeer dan zijn het weer nieuwe invloeden. Maar omdat het zoveel is en continu lijken vele dingen na een tijdje op elkaar en denk je veel te gemakkelijk dingen als 'hmmm die andere waterval was mooier' Terwijl je wel ergens weet dat als ik na een jaar terug zou gaan naar diezelfde plaats dat je het helemaal geweldig zou vinden. Ook het continu ontmoeten van nieuwe mensen en iedere keer hetzelfde verhaal vertellen werd ik op gegeven moment zat.

'Hallo ik ben luitsen 21 jaar oud. Reis rond australie en heb eigenlijk alles al gezien. Ben in sydney begonnen gevlogen naar melbourne daar een busje gekocht en dan via de kust naar perth gereden. Van perth naar darwin naar alice prings naar cairns naar sydney en daarna weer naar adelaide. Heb hier 11 maanden over gedaan. Ongeveer 4 a 5 maanden gewerkt.

Ja ik reis alleen. Maar eigenlijk ben je nooit alleen want je ontmoet altijd wel mensen zoals wij elkaar nu ook ontmoeten.'

En dat vertel je dan iedereen die je ontmoet en dat zijn nogal wat mensen.

Backpacken is een speciale manier van reizen denk ik. Je leeft in een ander land en ontmoet over het algemeen mensen die hetzelfde als jou doen. in austalie is het een soort van 3de bevolkingsgroep. Je hebt de aboriginals, aussie's en de backpackers.

Na deze geweldige reis ben ik wel besmet met het reis virus. Dit is natuurlijk erg vervelend ;-)

Ik kijk uit om meer van de wereld te zien en dan in speciaal plekken waar niemand komt of misschien zelf waar niemand ooit geweest is (al denk ik dat dat vrijwel onmogelijk is) Graag wil ik vedder gaan met duiken en de wereld onderwater een stuk beter leren kennen. Daarnaast meer lange wandeltochten proberen te doen. En misschien mezelf wat meer verdiepen in extreme sporten en klimmen. Want dan kom je natuurlijk op plaatsen waar je normaal gesproken niet komt. Helaas denk ik dat vele dingen die ik bedacht heb om te gaan doen ergens alltijd een soort van droom zal blijven en dat ik zoveel wil dat ik goed moet nadenken over wat me het leukst lijkt. Maar het is goed om dromen te hebben en ergens naar te verlangen denk ik! En ik geloof nog steeds (helemaal na aussie) als je echt iets wilt kan je het doen!!!!!

Hele dikke knuffels, kussen en groeten hoop iedereen weer snel in levende lijven te zien!

fioen

nou gezellig dat je weer in nederland bent, heb je verhalen met plezier gelezen, en ik kom je vast wel weer eens tegen.

x

Marijke

Ik ben blij dat je een fijne terugreis heb gehad En dat het een leerzaam jaar is geweest. Geniet er maar van. Ik weet niet of je Jeroen gevolgd hebt maar die komt pas over een jaar terug. Maar hij gaat eerst via een hele grote omweg terug naar Nederland. Ik denk dat hij pas over drie jaar in Nederland terug is.

Groetjes Marijke moeder van Jeroen.

Yarrindi

Hey Luits,
goed te lezen dat je weer safe and sound in NL bent. Heb regelmatig je verhalen gelezen en het doet me goed dat jij het in Oz net zo geweldig hebt gevomden als wij destijds.
Anyway welcome back mate!

Cheers! Querine