Luitsen.reismee.nl

Duiken!!!

WOUW!!! wat een geweldige nieuwe verslaving heb ik ondekt! Duiken....

In de afgelopen 5 dagen heb ik mijn padi openwater ceteficaat gehaald! Deze cursus bestond uit 2 dagen in de klas zitten en in een zwembad oefenen. Hierna gingen we op de boot het 'Great barrier reef' op! 1 van de 7 natuurlijke wereldwonderen.

Terwijl de boot rustig heen en weer wagelde op het water werden wij getraind om te kunnen duiken. De oefeningen die we moesten doen waren erg verschillend. Van gewoon een stukje snorkelen tot je voledige BCD (een harnas met je luchtank en je luchttoevoer en alles wat je nodig heb om te duiken) uit te doen onder water en daarna weer aan te trekken (op ongeveer 10m diepte. Na 2 dagen en 4 duiken training en oefeningen gedaan te hebben waren we gecetificeerd duiker! Hierna volgden nog 5 duiken deze bestonden uit 1 nachtduik en 4 plezier duiken.

Het is ongelovelijk wat je allemaal ziet onderwater. Vissen metalle kleuren van de regenboog. grote groepen kleine vissen waar je doorheen kan zwemmen en je alleen maar vis om je heen ziet. ZIE DE FOTO'S! voor de verandering heb ik nu is goed gebruik gemaakt van al mijn fotoruimte die ik heb (geef meGEEN fotoruimte kado!) en ongeveer 90 foto's geplaatst. De beste dingen die ik onderwater tegen kwam een schiildpad! erg appart om in het echt te zien in de zee. Ze zijn zo gewent aan de duikers dat je ze makkelijk aan zou kunnen raken (dit mag niet en doen we dus niet) En ook heb ik gezwommen met haaien ben er 2 tegen gekomen. 1 lag te slapen en de ander zwom rustig langs me. langs me is afstand van ongeveer 2 meter :P WHA straks gaat die me eten!!! Zou in prencipe kunnen maar gebeurt nooit. Waarom niet ze zijn bang voor ons en je moet wel hele gekke toeren uit gaan halen voordat ze zigzelf tegen je verdedigen. Daarnaast zie je onderwater overal coraal erg mooi! (zie foto's)

Kortom duiken is geweldig! heb me nog nooit zo vrij gevoelt in het water echt super!

Dikke knuffels en kussen!!!!!!!!!!!!

Cool

anneminke

Wat prachtig! Zelfs alleen bij het zien van de foto`s begrijp ik wat een geweldige ervaring dit moet zijn. Ik ben blij, dat je zo geniet. Veel liefs en kus en knuffel!

jose

he luistje, gaaf he duiken!! wowie leuk om te zien.. we gaan een keertje samen ke?? kus jose

Sanne

Coole fotos ook :-)
kus

Martje

Super gaaf dat duiken! Ook super mooie foto's gemaakt, weet je zeker dat je niet in een auquarium zwom;)

Kusje