Luitsen.reismee.nl

Eindelijk.....

Hallo Allemaal!!!!

Laughing

Ik leef nog.....

Even snel uitleggen waarom het zo lang heeft geduurt om wat van me te laten horen. Ben nu van adelaide naar perth gereist en onderweg was het erg lastig om een goeie computer met internet te vinden. Vervolgens denk je in perth lukt het wel. Na niet dus. Dit is poging 6 geloof ik (van de pogingen dat ik op de computer ben gaan zitten ook vaak bedacht nu ga ik het doen en dan tog niet) Maar de computers hier lopen vrij vaak vast. weet niet echt wat ik fout doe want anderen schijnen er minder problemen mee te hebben.

Met mij gaat alles prima ik vertrek maandag richting darwin wat weer een geweldige reis gaat worden! Net als van adelaide naar perth.

Aangekomen in Adelaide begon ik met het opzoeken van een garage en bij poging nummer 4 was het raak. Waarom de garage? Ik vertrouwde de schakelbak en het stuurniet helemaaldaarnaast iseen keer goed nakijken voor zoon rit is ook niet verkeerd. Hij keek naar het schakelen en zij das geen probleem (hmm toen nog niet) Het stuur was echter erg gevaarlijk (heb ik great ocean road mee gereden okee allemaal haarspeldbochten) Kon hem niet achterlaten maar na4dagen brengen (goeie vrijdag en pasen zaten er tussen) In die dagen mijn verjaardag gevierd!!!! Een biertje drinken in een kroeg met live bandje heb veel gelachen en even met huis gebelt. Heel vreemd om het zo te vieren want het was 2e paasdag wat maar 2 keer in mijn leven is (volgens ingmar) en ik zit in aussie. HEB JULLIE GEMIST!!!

Als ik terug kom maak ik het wel goed met een feestje (of organiseren jullie wat?

Tongue out

De volgende dag naar de dierentuin was erg leuk! (nog geen wildlife gezien alleen dierentuin dieren toen ik erheen ging) Toen de bus wegbrengen. Ik alleen (sanne ging uitslapen lui!!! :P) met de bus opzoek naar de garage waar was die ook alweer???? Oooh jah gevonden alleen nog even een kruispunt over. BOEM! uhm toen deed die het niet meer.De moter sloeg af en ik kon niet meer schakelen want de pook zat helemaal vast geen beweging in te krijgen. Das rot als je voor een super druk kruispunt staat en het stoplicht staat op groen. Ik uitgestapt en zo snel mogelijk naar de garage voor hulp. Jah dat kon ze kwamen eraan. Op mijn terugweg zie ik rood met blauwe knipperlichtjes (das 1) hmm politie das snel. In mijn poging het superdrukke kruispunt over te steken zie ik nog meer rood met blauwe lichtjes (das 2). Toen ik uiteindelijkhet kruispunt over was zag ik nog meer rood met blauwe lichtjes (das dan 3). In mijn poging 1 van de 3 om mijn bus lopende politie mensen aan te spreken word mij verteld dat ze de bus om de hoek duwen (NEEEE das de verkeerde kan op ik moet alleen nog maar een kruispunt over)Ik probeerde uit te leggen dat er hulp aan komt. Intreseerd hem niks hij wil de weg vrij want das zijn werk (GRRRR) Nu draaiddie zig om en daar komt mijn hulp. 4 Man sterk van de garage! (probeer je in te beelden 4 mannen die schouder aan schouder in allemaal het zelfde uniform vol met olievlekken opje af komen lopen) Dus de politieman was overtuigt. Ik ga wel even wat regelen. 2 politie auto's zetten de kruising af 4 politie mensen staan bij die auto's. En dan mijn busjeik erin zitten 4 man sterk die de bus duwt 1 politieman die ernaast loopten ik word gevolgd door een politie auto!!! Nou das een hele ervaring kan ik je zeggen om onder zoon escorte naar de garage geduwd te worden. Maar daaraangekomen begonnen de problemen. Laat ik dat kort houden5 werkdagen en veel gezeur vedder ging de bus naar de sloop alles maar dan ook alles was mis. Okee daar ook weer van geleerd.

De australiers van de garage waren geweldig mij alles uitgelecht 4 dagen werk gehad heel veel uitgezocht en niks gerekend. Als je in nederland alleen al door de deur loopt betaal je!

Door bepaalde omstandigheden is het me gelukt om een nieuw busje te kopen. Een mitusbisi express 2.4 ECI (jah jah) Was best grappig want heb hem helemaal omgebouwd met het oude busje ernaast bij de dealer. Mocht ik gereedschap van lenen en ze hielpen me! (ook geweldige australieers)

Toen de reis WOUW wat vet wat je allemaal ziet en hoe vet om het mee te maken. Paar hoogtepuntjes

Allemaal super mooie stranden bluawe zee en wit zand!

De langste rechte australiese weg heb ik gereden 147km (uit mijn hoofd) recht alleen maar naar beneden en naar boven soms. Hihi stuur gewoon recht!

tree top walk 40 meter boven de grond door de boomtoppen lopen erg gaaf om te doen. Het enige nadeel is mijn hoogtevrees. Sanne vrolijk lachend voor me lopen en ik met trillende knieen (letterlijk) erachteraan. Rechtdoor kijken en niet naar beneden. Wel mooi om te zien ik heb er ook van kunnen genieten!

Erg veel leuke dorpjes gezien!!!

Neem Kalgoorie als voorbeeld (voor de jongens probeer is te googelen vast leuk denk ik) Het is een mijnwerkers stad erg appart om te zien 36 meter onder de grond gezeten en een mijn bezocht. 1 Avond naar de kroeg geweest ierse pub best leuk vooral relax (2 mannen die rustige nummers spelen) Totdat we door een gang liepen en uitkwamen bij een live bandje (in bijna iedere kroeg in aussie heb je dat nederland waarom doen wij dit niet????????????????) Rustig kijken en leuke meiden achter de bar dus zo nu en dan ook even die kant op kijken. Draai je je om staan alle vrouwen achter de bar in hun onderbroekjes......!!!!! HUH jah das dus kalgoorie hihi wel netjes sterrentjes op de tepels geplakt. Leuk om een keer mee te maken.

Okee dat was het voor vandaag mijn tijd is op BELOOF snel meer te laten horen!!!!

Foto's volgen ook zit nu op 50(voor internet)geloof ik maar is dus beetje lastig.

KNUFFELS KUSJES EN GROETEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

joyce

hoi luitsen
goed om weer even wat van je te horen
wat gaaf om dit hier weer even te lezen dat alles goed is en voor al dat verhaal over je busje
Groetjes Joyce

jose

luitsje!! suffie met je auto, en je zet t er mooi niet bij van je camera he?! ghehe.... lijkt alsof t je wel naar je zin hebt maar wil wel vaker bercith hoot!!!
kus josé

anneminke

Lieve Luitsen,

Gelukkig! Het is je gelukt, leuk beeldend verhaal, ik zie het allemaal voor me met die agenten enzo... Nu nog een paar foto`s en je kan weer op pad. Ik wens jou en Sanne weer een goede verdere reis. Dat wordt weer een lange reis, ik moet er niet te veel bij nadenken. Gelukkig zijn de Australiërs eerlijk en behulpzaam. Heel veel liefs, kussen van Anneminke

joke

Luitsen, hier ben ik ook weer eens, wat een verhaal met die bus, hopelijk heb je met die 'nieuwe' meer geluk.
Vanaf nu lees ik weer geregeld je verslagen hoor.
Veel plezier en wijsheid.
groeten aan Sanne......Joke